SOS:

Całą tajemnicą tego przepysznego dania jest znakomity sos, który nadaje niezwykłego smaku, aromatu i tworzy jego klimat. Proste danie na obiad, które powinno zaspokoić każde podniebienie
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie przez 10 minut. Studzimy i kroimy w grube plastry.
Cebulę kroimy w piórka i obsmażamy na oliwie. Do cebulki dodajemy curry.
Pieczarki kroimy w plastry i podduszamy aby odparować wodę.
Brytfankę smarujemy margaryną i układamy warstwę ziemniaków (wykorzystujemy połowę naszych pokrojonych ziemniaków), a następnie cebulkę, pieczarki i na górę resztę ziemniaków. Całość zalewamy sosem, który tworzymy mieszając składniki podane powyżej w przepisie. Całość posypujemy żółtym serem.
Wsadzamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Pieczemy przez ok 40. minut.
Fantastyczny pomysł na obiad. Pyszota. Zdecydowanie moje smaki