Dodane przez: jakugotujesz DNIA: lut - 3 - 2015 Z kategorii:
SKŁADNIKI:

  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 300 ml śmietany 30%
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • płaska łyżka oregano
  • łyżeczka cukru
  • świeżo mielony pieprz
  • sól

  • Poziom: Łatwy Szef kuchni: Gosia Kategorie:
    Sos śmietanowo-cebulowy na pizzę

    Sos śmietanowo-cebulowy na pizzę

    Na oliwie z oliwek przesmażyć drobno pokrojony czosnek. Dodać do niego pokrojoną w piórka cebulę. Smażyć aż wszystko się zezłoci.

    Delikatnie przestudzić, a następnie dodać śmietanę. Ponownie podgrzać dodając przyprawy: oregano, cukier i pieprz.

    Taka ilość sosu powinna wystarczyć na trzy średniej wielkości pizze.

    Zobacz też przepis na inne nasze sosy do pizzy oraz na nasze ciasto na pizzę.

    Sos śmietanowo-cebulowy na pizzę

    Sos śmietanowo-cebulowy na pizzę

    Sos śmietanowo-cebulowy na pizzę

    Sos śmietanowo-cebulowy na pizzę

    Sos śmietanowo-cebulowy na pizzę

    Sos śmietanowo-cebulowy na pizzę

    Ten sos wykorzystaliśmy m.in. do pizzy z brokułem i serem pleśniowym:

    Pizza z brokułem i serem pleśniowym

    Pizza z brokułem i serem pleśniowym

    Podziel się z innymi. Udostępnij przepis na:

    Leave a Reply