Dodane przez: jakugotujesz DNIA: lut - 4 - 2015 Z kategorii:
SKŁADNIKI:

  • 1 torebka ugotowanego brązowego (naturalnego) ryżu
  • 200g ugotowanych i przestudzonych ziemniaków
  • 250g filetu z piersi kurczaka
  • 1 średniej wielkości czerwona cebula
  • 1 puszka kukurydzy konserwowej
  • 5 łyżek majonezu
  • 1 czubata łyżka delikatnej musztardy
  • 1 czubata łyżka chrzanu śmietankowego
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • 2 płaskie łyżeczki przyprawy do kurczaka
  • pieprz

  • Poziom: Łatwe Szef kuchni: Gosia Kategorie:
    Sałatka ryżowo-ziemniaczana z kurczakiem

    Sałatka ryżowo-ziemniaczana z kurczakiem

    Mięso pokroić na nieduże nieregularne kawałki. Przesmażyć na oleju oraz z przyprawą do kurczaka. Odstawić do przestygnięcia. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę, a następnie sparzyć. Ziemniaki również pokroić w drobną kostkę.

    Wymieszać ze sobą ryż, ziemniaki, przesmażonego kurczaka, odcedzoną z zalewy kukurydzę. Dodać majonez, musztardę, chrzan oraz ocet. Majonez spokojnie można zastąpić gęstym jogurtem. Ponownie wymieszać. Doprawić świeżo mielonym pieprzem.

    Sałatka najlepiej smakuje na drugi dzień, gdy się przegryzie.

    Sałatka ryżowo-ziemniaczana z kurczakiem

    Sałatka ryżowo-ziemniaczana z kurczakiem

    Podziel się z innymi. Udostępnij przepis na:

    Leave a Reply