Ciasto:
Dodatkowo:

Wszystkie składniki ciasta połączyć ze sobą. Ciasto wyrabiać do czasu aż zaczną się na nim tworzyć pęcherzyki powietrza (około pół godziny).
Ciasto cienko rozwałkować. Wykrajać koła o zróżnicowanej wielkości. Każda róża będzie składała się z trzech kół. W naszym przypadku średnice kół to 6, 4 i 2 cm. Na kołach wykonać nacięcia – przynajmniej po 4 nacięcia na każdym.
Środek największego koła posmarować zmąconym białkiem. Nałożyć koło średniej wielkości. Jego środek również należy posmarować białkiem i przykryć najmniejszym kołem. Środek docisnąć palcem.
Smażyć z obu stron do uzyskania złotego koloru. Usmażone odkładać na papierowy ręcznik w celu pozbycia się nadmiaru oleju. Następnie każdą róże obsypać cukrem pudrem, a w jej środku umieścić nie więcej niż łyżeczkę marmolady.