Dodane przez: jakugotujesz DNIA: paź - 31 - 2013 Z kategorii:
SKŁADNIKI:

  • 8 plastrów schabu
  • 4 łyżki masła
  • 3 ząbki czosnku
  • 600 g mrożonego szpinaku
  • 150 g sera typu feta
  • 1 cebula
  • świeżo mielony pieprz
  • sól
  • łyżeczka rozmarynu
  • 500 ml bulionu

  • Poziom: Średniotrudne Szef kuchni: Gosia Kategorie:
    Roladki schabowe ze szpinakiem i serem feta

    Roladki schabowe ze szpinakiem i serem feta

    Czosnek przecisnąć przez praskę i przesmażyć na patelni na rozgrzanych dwóch łyżkach masła. Dodać zamrożony szpinak. Doprawić pieprzem, solą oraz rozmarynem i odparować całą wodę.

    Roladki schabowe ze szpinakiem i serem feta

    Roladki schabowe ze szpinakiem i serem feta

    Plastry schabu rozbić i przyprawić z obu stron pieprzem i solą. Na każdy plaster nałożyć porcję szpinaku oraz pokrojonego w kostkę sera typu feta. Zwinąć w roladki i spiąć wykałaczkami bądź obwiązać nicią.

    Roladki schabowe ze szpinakiem i serem feta

    Roladki schabowe ze szpinakiem i serem feta

     Na rozgrzanym maśle obsmażyć z obu stron roladki. Następnie zasypać je pokrojoną w drobna kostkę cebulą i zalać bulionem. Na małym ogniu odparować cały bulion. W tym czasie dobrze jest chociaż raz obrócić roladki. Po odparowaniu bulionu roladki powinny być już miękkie.

    Roladki schabowe ze szpinakiem i serem feta

    Roladki schabowe ze szpinakiem i serem feta

    Koniecznie zobacz też nasze smażone roladki z indyka:

    Podziel się z innymi. Udostępnij przepis na:

    Leave a Reply