Dodane przez: jakugotujesz DNIA: lut - 13 - 2016 Z kategorii:
SKŁADNIKI:

Ciasto:
  • 3 szklanki mąki pszennej
  • 7 g droższy instant
  • 2 łyżeczki cukru
  • 150-170 ml mleka
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • Solidna szczypta soli

  • Sos pomidorowy według naszego przepisu

    Dodatki:
  • 130 g tuńczyka w oleju
  • 80 g oliwek
  • 100 g kukurydzy konserwowej
  • 50 g cebuli
  • 200 g sera żółtego lub mozzarelli

  • Poziom: Ławe Szef kuchni: Gosia Kategorie:
    Pizza z tuńczykiem, oliwkami, kukurydzą i cebulą

    Pizza z tuńczykiem, oliwkami, kukurydzą i cebulą

    Połączyć ze sobą wszystkie składniki ciasta. Mleko powinno być ciepłe ale nie gorące. Po wyrobieniu ciasto nie powinno się lepić. Jeżeli tak będzie – dodajcie jeszcze trochę mąki. Ciasto przykryć czystą szmatką i odstawić na przynajmniej półtorej godziny w ciepłe miejsce.

    Z podanej ilości ciasta powinny „wyjść”  dwie duże pizze. Podzielić ciasto na dwie części i uformować okrągłe placki. Placki nakłuć widelcem. Posmarować sosem pomidorowym. Wyłożyć dodatki. Piec około 6 minut w temperaturze nie niższej niż 220°C.

    Pizza z tuńczykiem, oliwkami, kukurydzą i cebulą

    Pizza z tuńczykiem, oliwkami, kukurydzą i cebulą

    Pizza z tuńczykiem, oliwkami, kukurydzą i cebulą

    Pizza z tuńczykiem, oliwkami, kukurydzą i cebulą

    Pizza z tuńczykiem, oliwkami, kukurydzą i cebulą

    Pizza z tuńczykiem, oliwkami, kukurydzą i cebulą

    Pizza z tuńczykiem, oliwkami, kukurydzą i cebulą

    Pizza z tuńczykiem, oliwkami, kukurydzą i cebulą

    Podziel się z innymi. Udostępnij przepis na:

    Leave a Reply