Połączyć ze sobą wszystkie składniki ciasta. Mleko powinno być ciepłe ale nie gorące. Po wyrobieniu ciasto nie powinno się lepić. Jeżeli tak będzie – dodajcie jeszcze trochę mąki. Ciasto przykryć czystą szmatką i odstawić na przynajmniej półtorej godziny w ciepłe miejsce.
Z podanej ilości ciasta powinny „wyjść” dwie duże pizze. Podzielić ciasto na dwie części i uformować okrągłe placki. Placki nakłuć widelcem. Posmarować sosem pomidorowym. Wyłożyć dodatki. Piec około 6 minut w temperaturze nie niższej niż 220°C.
Gotowanie to jedna z najwspanialszych rzeczy na świecie. Co jest lepsze? Tylko ... jedzenie ;-) Ale zanim do niego przystąpimy zadajemy sobie ważne pytanie - Jak ugotujesz? Staramy się znaleźć odpowiedź na to pytanie. Dzielimy się naszymi przepisami oraz tymi, które sprawdziliśmy i przetestowaliśmy. Miłego przeglądania i SMACZNEGO!