
Mięso pokroić na plastry, rozbić cienko, przyprawić z obu stron przyprawą do kebaba i odstawić na godzinę do lodówki. Następnie nawinąć na patyczki do szaszłyków i obwiązać sznurkiem lub w jakiś inny skuteczny sposób przymocować do patyczków.
Wieprzowinkę wstawić na około 30 minut do piekarnika nagrzanego do temperatury 180-200°C. Mięso powinno mieć możliwość obkapywania. Dobrym sposobem na poradzenie sobie z tym „problemem” jest upieczenie go na obrotowym ruszcie. Niestety w obecnym piekarniku nie mamy takiej możliwości, dlatego musieliśmy kombinować – przekładając mięso ręcznie.
Bierzemy się za warzywa. Kapustę wymieszać z kukurydzą, a następnie doprawić cukrem i solą. Resztę warzyw pokroić według uznania.
Upieczone mięso pokroić na plastry (tak jak ciacha się mięso w każdym sklepowym kebabie). Tortille wypełnić warstwowo warzywami, mięsem oraz sosami. Posypać prażoną cebulką. Aby mieć większą kontrolę nad wyciekającymi sosami można naszego domowego kebaba zabezpieczyć folią aluminiową.
Świetny przepis, dzięki!