Dodane przez: jakugotujesz DNIA: lis - 11 - 2016 Z kategorii:
SKŁADNIKI:

  • 375 g kaszy jęczmiennej wiejskiej
  • 900 ml wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka przyprawy curry
  • pół łyżeczki mielonej kurkumy
  • 3 łyżki ulubionego oleju lub oliwy

  • Poziom: Łatwe Szef kuchni: Gosia Kategorie:
    Uwielbiamy wszelkie kasze. Od kaszy bulgur, przez gryczaną, po kuskus. Gdybym to ja miała wskazać swoją ulubioną, to byłaby to kasza jęczmienna.

    Oto przepis na szybki i pyszny dodatek do potraw właśnie z tą kaszą. Z podanych składników otrzymamy cztery solidne porcje.

    Do wody dodać sól, curry i kurkumę. Zagotować. Gdy się gotuje dodać kaszę i olej. Zakryć. Gotować na małym ogniu około 20 minut.

    Pod koniec gotowania przemieszać od czasu do czasu i w razie potrzeby dolać jeszcze odrobinę wody.

    Kasza jęczmienna na żółto

    Kasza jęczmienna na żółto

    Kasza jęczmienna na żółto

    Kasza jęczmienna na żółto

    Kasza jęczmienna na żółto

    Kasza jęczmienna na żółto

    Podziel się z innymi. Udostępnij przepis na:

    Leave a Reply