Dodane przez: jakugotujesz DNIA: kwi - 20 - 2014 Z kategorii:
SKŁADNIKI:


  • 9 jaj ugotowanych na twardo
  • Wędzona makrela (około 250g)
  • 1 czubata łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka przyprawy do ryb
  • Świeżo mielony pieprz
  • Natka pietruszki do dekoracji
  • Poziom: Łatwe Szef kuchni: Gosia Kategorie:

     

    Jaja obieramy ze skorupek. Kroimy na pół a żółtka odkładamy do miseczki. Makrelę dokładnie obieramy ze skóry i pozbywamy się wszystkich ości. Żółtka jaj łączymy z rozdrobnioną makrelą oraz majonezem. Doprawiamy pieprzem i przyprawą do ryb. Do każdej połówki jaja nakładamy około łyżkę farszu. Dekorujemy świeżą natką pietruszki.

    Jajka faszerowane wędzoną makrelą

    Jajka faszerowane wędzoną makrelą

     

    Jajka faszerowane wędzoną makrelą

    Jajka faszerowane wędzoną makrelą

    Podziel się z innymi. Udostępnij przepis na:

    Leave a Reply