
Mięso pokroić w paseczki. Dodać do niego jogurt naturalny i trzy łyżki czerwonej pasty curry. Wymieszać dokładnie i odstawić na przynajmniej pół godziny.
Cebulę pokroić, czosnek rozdrobnić. Na patelni rozgrzać olej sezamowy. Przesmażyć na nim cebulę i czosnek. Wędzone chili pokroić i wrzucić na patelnię. Następnie dodać marynowane mięso wraz z całą marynatą. Przesmażać dopóki nie odparuje. Lekko zezłocić zawartość patelni. Wlać bulion. Przykryć i dusić 15-20 minut.
Następnie dodać pastę pomidorową, sos sojowy, sok z limonki, garam masalę i jeszcze łyżeczkę czerwonej pasty curry. Całość dokładnie wymieszać i ciągle mieszając gotować około 5 minut.
Danie podawać z ulubionym ryżem bądź kaszą (na zdjęciu podane z kaszą jęczmienną na żółto).
przepyszne curry z kurczaka! <3
Też tak uważamy:)
Pozdrawiamy