Lahmacun

Lahmacun

Marzec 2014 był dla nas bardzo udanym miesiącem. Mimo że przepisów dodawaliśmy jak na lekarstwo, to chętnie nas odwiedzaliście. Dziękujemy!:)

Koniec końców w marcu odwiedziło nas 19 539 unikalnych użytkowników, którzy wygenerowali ponad 33 tysiące odsłon (dane za Google Analycis).

Które przepisy w marcu 2014 cieszyły się największą popularnością na naszym blogu?

Miejsce 1: Lahmacun

To był nasz prawdziwy kulinarny hit. To nie jest przepis na nieudaną pizzę bez sera. Nie jest to też uboga wersja kebaba. Lahmaczun, bo o nim mowa, to pyszne tradycyjne tureckie danie, niezasługujące na to, by mylić je z czymkolwiek innym (chociaż potocznie i tak nazywana jest turecką pizzą).

Miejsce 2: Wino z ryżu i rodzynek (WERMUT)

Jak widać smakoszy własnych trunków nie brakuje. Produkcja tego wina powoli dobiega u nas końca. Za niecałe dwa tygodnie zostanie rozlane do butelek. Wyszło słodkie, z dość fajnie wyczuwalnym posmakiem ziół;) Po spróbowaniu wydaje się dość mocne.

Miejsce 3: Sos miodowo – musztardowy

Znakomicie pasuje do hamburgera. Zdecydowanie lepsza receptura od samej musztardy. Burger z tym sosem będzie miał to coś.

Miejsce 4: Fasolka po bretońsku

Troszkę nas zaskakuje, że przepis na fasolkę po bretońsku jest tak chętnie oglądany przez Was. Jeżeli macie zamiar zrobić sobie taki obiad – zdecydowanie polecamy zrobić według tego przepisu!

Miejsce 5: Muffiny z pieczarkami i żółtym serem

Muffiny kojarzą nam się z pysznym, słodkim deserem. Tak przywykliśmy do babeczek podawanych z rodzynkami, czekoladą, bakaliami czy owocami, że zapominamy, iż można je podawać również w wytrawnej formie – z warzywami i mięsem. Postanowiliśmy więc podejść do muffin w nieszablonowy sposób i przygotować je na słono. I pieprznie! Muffiny proponowane przez nas mają intensywnie pieprzowy smak.

Pichciliście coś według któregoś z powyższych przepisów? Jak poszło? Smakowało? Coś w nich zmienialiście? Podzielcie się z nami swoją opinią!

Podziel się z innymi. Udostępnij przepis na:
Categories: Blog

Leave a Reply