Szynka peklowana i wędzona

Szynka peklowana i wędzona

Niezmiennie ciekawi nas jakie przepisy, które opublikowaliśmy cieszą się największym zainteresowaniem. To inspirujące wiedzieć, do których przepisów sięgacie i które dania tworzycie w swoich kuchniach.

W listopadzie zdecydowanie najczęściej klikaliście w przepis szynki peklowanej i wędzonej. Nic dziwnego. To stary, sprawdzony przepis, z którego korzystamy kilka razy do roku, przygotowując własne szynki. Wędzenie na ogródku działkowym ma niebywały klimat. Zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym, gdy w koło jest pusto i cicho. Jedyne co ogranicza przyjemność to mróz – u nas na działce ogrzewania brak.

Z pewnością w grudniu będziemy korzystać z tego przepisu. Idą święta – wędzone szynki na pewno pojawią się na naszym świątecznym stole.

Listopad to też okres, kiedy zbieramy ostatnie papryczki chili rosnące na ogródku. Wówczas przystępujemy do produkcji ostrego sosu chili. Popularność tego przepisu zawsze nas cieszy, bo miksturę i proporcję opracowywaliśmy sami, metodą prób i błędów. Dochodząc, nieskromnie pisząc, do perfekcji.

Niezmiennie popularne pozostają nasze przepisy na wina. Tym razem chętnie sięgaliście po przepis na wino z pomarańczy, wino z ryżu i rodzynek oraz wino z jasnych winogron. Wszystkim, którzy je nastawili – życzymy „na zdrowie” :) Koniecznie pochwalcie się jak wyszło.

Mamy podejrzenie, że wśród naszych Czytelników nie brakuje grzybiarzy. Skąd taki wniosek? Bardzo popularny w listopadzie był nasz tekst poradnikowy, dotyczący tego, jak odróżnić kanię od muchomora.

Najpopularniejsze przepisy listopada:

1. Przepis na szynkę peklowaną i wędzoną

2. Przepis na ostry sos chili

3. Wino z pomarańczy

4. Wino z ryżu i rodzynek

5. Sos miodowo-musztardowy

 

Podziel się z innymi. Udostępnij przepis na:
Categories: Blog

Leave a Reply