Nie godzi się aby nasza butla do wina stała pusta. Dlatego od razu jak zlaliśmy wino z ryżu i rodzynek postanowiliśmy przygotować kolejne. Tym razem robiliśmy wino z pomarańczy. Wyszło wytrawne. Trafiło do butelek, które z kolei powędrowały do piwnicy. Czytaj więcej o tym jak powstawało nasze wino z pomarańczy.   CZYTAJ WIĘCEJ

Kategorie:

12 tygodni – tyle czasu robiło się nasze kolejne wino. Tym razem robiliśmy je z ryżu i rodzynek, z dodatkiem wielu ziół i przypraw, dzięki którym uzyskaliśmy całkiem dobrego wermuta. Tak naprawdę produkcję rozpoczęliśmy w połowie stycznia, kiedy to przygotowaliśmy rozczyn drożdżowy. Do butelki po winie nasypaliśmy pół szklanki ryżu (wcześniej   CZYTAJ WIĘCEJ

Kategorie:

Wczesną jesienią rozpoczęliśmy pędzenie naszego pierwszego winka. Posłużyły nam do tego jasne winogrona z naszej działki. W 10-litrowej butli powstał trunek, który niedawno rozlaliśmy do butelek. Wino smakuje wybornie. Bardzo fajnie wyczuwalny jest w nich smak, zapach i aromat winogron. Młode wino, po malutkiej degustacji, trafiło oczywiście do piwnicy, gdzie   CZYTAJ WIĘCEJ

Kategorie: