Na oliwie z oliwek przesmażyć drobno pokrojony czosnek. Dodać do niego pokrojoną w piórka cebulę. Smażyć aż wszystko się zezłoci. Delikatnie przestudzić, a następnie dodać śmietanę. Ponownie podgrzać dodając przyprawy: oregano, cukier i pieprz. Taka ilość sosu powinna wystarczyć na trzy średniej wielkości pizze. Zobacz też przepis na inne nasze   CZYTAJ WIĘCEJ

Kategorie:

Sos ten sprawił, że smak naszej pizzy przypomina Markowi wyjątkowy i niepowtarzalny smak włoskiej pizzy, niejednokrotnie jedzonej w urokliwych knajpkach w Mediolanie i Turynie. Do przygotowania naszego sosu pomidorowego do pizzy nie dodajemy przecieru pomidorowego, a tylko pomidory w puszcze. Dzięki czemu jego smak jest dużo bardziej subtelny, nienachalny i delikatny.   CZYTAJ WIĘCEJ

Kategorie: