Wszystkie składniki ciasta połączyć ze sobą. Ciasto wyrabiać do czasu aż zaczną się na nim tworzyć pęcherzyki powietrza (około pół godziny). Ciasto cienko rozwałkować. Wykrajać koła o zróżnicowanej wielkości. Każda róża będzie składała się z trzech kół. W naszym przypadku średnice kół to 6, 4 i 2 cm. Na kołach wykonać CZYTAJ WIĘCEJ
Połączyć ze sobą wszystkie składniki. Wyrabiać ciasto do czasu, aż zaczną się w nim tworzyć pęcherzyki powietrza (ok. 30 minut). Ciasto cienko rozwałkować i pokroić radełkiem na kawałki szerokości 2-3 centymetrów i długości 10-15 cm. Każdy pasek przekrajać w środku wzdłuż na przestrzeni ok. 5 cm i przewinąć. Smażyć na CZYTAJ WIĘCEJ
Jajka zmiksować z serkiem homogenizowanym. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Wsypać do masy jajeczno-serkowej. Dodać jeszcze spirytus oraz cukier wanilinowy. Całość miksować przez chwilkę. Tłuszcz rozgrzać. Ciasto wykładać na tłuszcz łyżką wcześniej zanurzoną w oleju. Usmażone na ciemnozłoty kolor pączusie posypać cukrem pudrem. Nam najbardziej smakują jeszcze ciepłe Zobacz CZYTAJ WIĘCEJ