Mąkę wymieszać z cukrem pudrem. Dodać chłodne masło i posiekać je dokładnie nożem. Dodać jajko oraz śmietanę. Zagnieść ciasto. Gotowe owinąć folią i na godzinę odstawić do lodówki. Posiadam jedynie metalowe foremki (w rozmiarze większym niż foremki na muffiny). Musiałam więc je przygotować do pieczenia serniczków. Posmarowałam je tłuszczem, a   CZYTAJ WIĘCEJ

Zaczynamy od biszkopta. Żółtka oddzielamy od białek. Do białek dodajemy szczyptę soli (żeby się lepiej ubijały. Ubijamy. Do ubitej na sztywno piany dodajemy szklankę cukru. Ubijamy dalej przez 2-3 minuty. Następnie dodajemy żółtka i ubijamy jeszcze ok. 2-3 minut. Proszek do pieczenia mieszamy z mąką i stopniowo dodajemy do naszej   CZYTAJ WIĘCEJ

Kategorie: