Brokuł gotować w osolonej wodzie przez pięć minut. Gdy ostygnie podzielić go różyczki. Pomidora i ogórka pokroić. W misce układamy warstwowo kapustę pekińską i pomidory, nad nimi wylewamy sos koperkowy (przygotowany zgodnie z instrukcją na opakowaniu), a następnie ogórki i brokuły, które podzieliliśmy na różyczki. Polać sosem czosnkowym [tutaj znajdziesz   CZYTAJ WIĘCEJ

Kategorie:

Dzień przed przyrządzeniem sałatki należy przygotować zalewę i zalać nią śledzie. Składniki zalewy zagotować. Następnie zimną zalewą zalać śledzie i pozostawić na dobę w lodówce. Można też kupić gotowe marynowane filety śledziowe. Gotowe śledzie (zamarynowane), ziemniaki oraz ogórki pokroić w kosteczkę. Dodać odsączoną kukurydzę oraz majonez. Wymieszać. Doprawić pieprzem i   CZYTAJ WIĘCEJ