Połączyć ze sobą wszystkie składniki ciasta. Mleko powinno być ciepłe ale nie gorące. Po wyrobieniu ciasto nie powinno się lepić. Jeżeli tak będzie – dodajcie jeszcze trochę mąki. Ciasto przykryć czystą szmatką i odstawić na przynajmniej półtorej godziny w ciepłe miejsce. Z podanej ilości ciasta powinny „wyjść”  dwie duże pizze. Podzielić   CZYTAJ WIĘCEJ

Kategorie:

Ciasto do pizzy z grillowanym bakłażanem i mozzarellą przygotowaliśmy z naszego przepisu, który znajdziecie tutaj. Jeśli chodzi o sos, to przygotowaliśmy dobrze już Wam znany sos pomidorowy. Gdy ciasto już spokojnie rosło, zajęliśmy się dodatkami do pizzy. Bakłażan pokroiliśmy w grube plastry. Mocno posoliliśmy i odstawiliśmy na ok. 30 minut, aby   CZYTAJ WIĘCEJ

Kategorie:

Przygotowanie pizzy zaczynamy od ciasta, które dobrze już znacie z naszego bloga. Pozostajemy przy swoim – dobre ciasto, to podstawa sukcesu naszej pizzy. Drożdże dokładnie rozdrabniamy rękami i rozpuszczamy w ciepłym (ale nie gorącym) mleku bądź wodzie. Dodajemy cukier i odkładamy. Czekamy, aż mikstura powoli zacznie nam „wychodzić” z garnuszka.   CZYTAJ WIĘCEJ

Kategorie: