Cukinię kroimy w grube plastry i wrzucamy do pojemnika. Następnie bierzemy sos sałatkowy – najlepiej ziołowy, „rozrabiamy” zgodnie z instrukcją na opakowaniu i zalewamy nim naszą cukinię. Odkładamy na przynajmniej godzinę. Na dobrze rozgrzanego grilla nakładamy naszą cukinię. Smażymy po około 10 minut z każdej ze stron. Po tym czasie   CZYTAJ WIĘCEJ

Kategorie:

Z kolby kukurydzy usuwamy liście oraz nitki, które znajdują się w środku. Kroimy kukurydzę na kawałki o grubości około 1,5 cm i kładziemy na rozgrzanego grilla. Po 10 minutach obracamy na drugą stronę i czekamy ok 7-10 minut. Polecamy podawać z masełkiem czosnkowym (można je zrobić samodzielnie, bądź kupić gotowe)

Kategorie:

Tym razem na grillu przyrządzamy skrzydełka w sosie sojowym.  Znakomicie nadają się zarówno na grilla jak i do piekarnika. Nam nawet bardziej smakują takie z piekarnika, bo pieką się w sosie sojowym, dzięki czemu lepiej czuć  jego smak. Skrzydełka myjemy. Ja przecinam je na dwie części (w chrząstce) . Piekąc je   CZYTAJ WIĘCEJ

Wszystkie składniki marynaty wymieszać ze sobą. Dodać ją do umytych pieczarek. Odstawić na przynajmniej dwie godziny. Grillować nad rozżarzonym węglem do zarumienienia. Smacznego!

Wymieszać dokładnie wszystkie składniki marynaty. Paprykę, pieczarki, cebulę, pomidorki pokroić na grube plastry. Warzywa natrzeć marynatą i odstawić na godzinę do lodówki. Mięso pokroić w mniejsze kawałki. Natrzeć oliwą, a następnie przyprawić przyprawą do grilla. Bułki naciąć w połowie . Na rozgrzany grill wyłożyć warzywa oraz kurczaka. Nasz wymiar grilla   CZYTAJ WIĘCEJ