To nie jest przepis na nieudaną pizzę bez sera. Nie jest to też uboga wersja kebaba. Lahmaczun, bo o nim mowa, to pyszne tradycyjne tureckie danie, niezasługujące na to, by mylić je z czymkolwiek innym (chociaż potocznie i tak nazywana jest turecką pizzą). Z podanej ilości składników powinno wyjść 7   CZYTAJ WIĘCEJ

Mięso pokroić na plastry, rozbić cienko, przyprawić z obu stron przyprawą do kebaba i odstawić na godzinę do lodówki. Następnie nawinąć na patyczki do szaszłyków i obwiązać sznurkiem lub w jakiś inny skuteczny sposób przymocować do patyczków. Wieprzowinkę wstawić na około 30 minut do piekarnika nagrzanego do temperatury 180-200°C. Mięso   CZYTAJ WIĘCEJ

Wymieszać dokładnie wszystkie składniki marynaty. Paprykę, pieczarki, cebulę, pomidorki pokroić na grube plastry. Warzywa natrzeć marynatą i odstawić na godzinę do lodówki. Mięso pokroić w mniejsze kawałki. Natrzeć oliwą, a następnie przyprawić przyprawą do grilla. Bułki naciąć w połowie . Na rozgrzany grill wyłożyć warzywa oraz kurczaka. Nasz wymiar grilla   CZYTAJ WIĘCEJ