Do żółtek dodać pół szklanki zwykłego cukru oraz cukier wanilinowy. Ucierać tak długo, aż masa nie zbieleje. Dodać budyń, mąkę oraz pół szklanki mleka. Miksować, aż nie znikną grudki. W ten sam sposób, w jaki przygotowujemy tradycyjny budyń z torebki, przygotujemy budyń na nasz krem kokosowy. Pozostałe mleko oraz cukier   CZYTAJ WIĘCEJ

Margarynę utrzeć z cukrem. Dodać żółtka oraz aromat rumowy. Obie mąki oraz proszek do pieczenia wymieszać ze sobą. Dodać do masy z margaryny, cukru i żółtek. Miksować przez chwilę, a następnie dodać mak. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie połączyć z ciastem. Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia   CZYTAJ WIĘCEJ

Mąkę wymieszać z cukrem pudrem oraz proszkiem do pieczenia. Dodać masło i posiekać je dokładnie nożem. Zrobić wgłębienie, w którym umieścić żółtka. Zagnieść ciasto i podzielić je na dwie części. Białka ubić na sztywną pianę. Nieustannie ubijając dodawać stopniowo cukier puder. Na końcu dodać mąkę ziemniaczaną. Blachę o wymiarach około   CZYTAJ WIĘCEJ

Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno. Dodać cukier oraz żółtka i dalej ubijać. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Piec 20 minut w temperaturze 175 stopni Celsjusza. Gdy biszkopt już przestygnie zabieramy się za przygotowanie ptasiego mleczka w dwóch kolorach. Ja na biszkopt najpierw   CZYTAJ WIĘCEJ

Przepis na pyszne i delikatne ciasto Shrek: Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno. Dosypać porcjami cukier i ubijać jeszcze około 5 minut. Następnie dodać żółtka. Przesianą mąkę pszenną wymieszać z mąką ziemniaczaną oraz proszkiem do pieczenia. Mieszankę mączną wsypać do masy jajecznej. Delikatnie wymieszać na   CZYTAJ WIĘCEJ

Żółtka ubić z cukrem (zrobić kogiel mogiel). Dodać serek mascarpone. Białka ubić na sztywną pianę, a następnie połączyć delikatnie z masą mascarpone oraz 20ml amaretto. Do zimnej kawy dodać 50ml amaretto. Amaretto oczywiście można zastąpić innym ulubionym alkoholem. Bardzo dobrze smakuje ten deser z dodatkiem likieru kawowego. Połowę biszkoptów zanurzyć   CZYTAJ WIĘCEJ