Dodane przez: jakugotujesz DNIA: paź - 14 - 2013 Z kategorii:
SKŁADNIKI:

  • 4 duże selery
  • 2 łyżeczki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki bazylii
  • 2 łyżki oregano
  • 2 łyżki curry
  • 1 łyżeczka chili
  • Poziom: Łatwe Szef kuchni: Marek Kategorie:
    Frytki z selera

    Frytki z selera

    Pozytywnie zaskoczeni pysznymi plackami z selera, które okazały się lepsze od swoich ziemniaczych kuzynów postanowiliśmy dalej testować to warzywo. Zdecydowaliśmy się więc zrobić polecane na wielu blogach kulinarnych frytki z selera. Niestety przeżyliśmy spore rozczarowanie. Zdecydowanie lepsze są te z ziemniaków. Być może coś źle robiliśmy. Koniec końców zjedliśmy, ale zabrakło fajerwerków.

    Frytki z selera

    Frytki z selera

    Selery obieramy i kroimy na frytki. Dolewamy oliwy, ziół i przypraw i dokładnie mieszamy, tak by przyprawy dobrze przykleiły się do wszystkich frytek. Przykrywamy folią i odkładamy do lodówki na 1-2 godzinę.

    Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni C przez 20 minut.

    Frytki z selera

    Frytki z selera

    Frytki z selera

    Frytki z selera

    Z selera polecamy szczególnie pyszne placki:

     

     

    Podziel się z innymi. Udostępnij przepis na:

    5 Responses so far.

    1. tu-tusia pisze:

      W takim razie trzeba przetestować placki ;)

    2. Przyznam, że jestem rozczarowana iż selerowe frytki miłośnikom selera nie przypadły do gustu, dla mnie seler jest na wielki plus, a frytki są moimi ulubionymi …

    Leave a Reply